Programma

Met veel genoegen organiseren we ook in 2020 weer de bekende Hofjes- en Pleinconcerten.

Onderstaand treft u het jaarprogramma voor 2020 aan. De locaties van de Hofjes en Pleinen staan vermeld bij elk programmaonderdeel.

Concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om 15:00 en eindigen om 16:00.

De meeste locaties zijn rolstoeltoegankelijk, gezien het kleinschalige karakter is er doorgaans geen horeca- of toiletmogelijkheid ter plaatse.

LET OP: in verband met de richtlijnen van het RIVM omtrent COVID-19 kan het Voorjaars- en Zomerprogramma helaas niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden.

De concerten zullen digitaal, via deze website, worden aangeboden.

Voorjaars- en Zomerprogramma 2020

Aanvang: 15:00 uur - Eind: 16:00 uur


AFGELAST
24 mei: Puur Mokum
Koor Puur Mokum zingt uitsluitend het Amsterdamse lied en is al vele jaren vermaard om zijn repertoire. Een passende opening van ons seizoen!


DIGITAAL HOFJESCONCERT

7 juni: Carmen Gomes Inc.

www.hofjesconcertenadam.nl

In dit concert kruipt Carmen Gomes in de huid van Ray Charles. Samen met haar trio doet ze een greep uit de mooiste, meest swingende en succesvolle songs van dit muzikale genie, balancerend op de rand van soul en jazz en Blues.


DIGITAAL HOFJESCONCERT

21 juni: Babak-O-Doestan

www.hofjesconcertenadam.nl

Babak-O-Doestan (Babak en vrienden) is de naamvan het gezelschap rond Babak Amiri, afkomstig uit Teheran maar nu gevestigd in Amsterdam. Hij combineert oude Perzische en hedendaagse Iraanse poezie met prettig in het gehoor liggende melodieen en ritmes, met duidelijke jazzy en latin invloeden. Mocht u dit niet te veel zeggen: een zoekend hart, een rusteloze ziel, een verlangen, een houden van, een gemis, hoop of een moment van geluk, klinken wellicht anders in het Perzisch of in een andere taal. Maar het gevoel is niet heel anders. Babak Amiri (Iran): zang, gitaar, composities. Bam Commijs (Nederland): piano, Heather Leslie (Canada): cello.


DIGITAAL HOFJESCONCERT

5 juli: Louis Swing Orchestra

www.hofjesconcertenadam.nl

Het Louis Swing Orchestra uit Amsterdam brengt met haar kleine bigbandformatie en strijkers een divers jazzy programma. Met drie zangeressen en twee zangers laat het gezelschap swingende melodieen uit de jaren 30, 40 en 50 herleven, en er mag gedanst worden! Het orkest staat onder de bezielende leiding van dirigent/arrangeur/muzikant Sebastian Ohm en speelt o.a. Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek, soms opnieuw gearrangeerd.


DIGITAAL HOFJESCONCERT

19 juli: Joelle Goercharn

www.hofjesconcertenadam.nl

Na bijna een jaar in New York te hebben gewoond, is de Nederlandse zangeres Joelle Goercharn teruggekomen met een koffer vol mooie liedjes. Sinds de release van haar debuut-EP Silhouette met een videoclip in 2018 heeft Joelle vele podia aangedaan en aandacht gekregen van radio, televisie en pers. Samen met haar eclectische band neemt Joelle de luisteraar mee in een aangename blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek.
Joelle Goercharn: leadzang & toetsen, Duleen van Gunsteren: backzing zang & altviool, Martijn Baaijens: Indiase sarod, Jose Santibanez: basgitaar, Floris van Elderen: drums.

DIGITAAL HOFJESCONCERT

2 augustus: Leticia Bal
Y Su Rumbadama

www.hofjesconcertenadam.nl

All female salsa-orkest Leticia Y Su Rumbadama behoort tot de meest succesvolle latin-bands van Nederland en heeft al een lange staat van dienst. Gezien het hoge niveau van de individuele muzikantes die stuk voor stuk behoorlijk 'multi-tasken' en gezien het stevige, compacte bandgeluid klinkt het kwintet als een 10-mans formatie.
Het kwintet speelt een breed spectrum, van 'salsa dura' tot 'son cubano', van opzwepende merengues tot romantische bolero's. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aantselijke performance van deze top-'salseras'.
Leticia Bal: conga's, footbedals, vocals, bandleader; Ellister van de Molen: trumpet, claves; Mick Paauwe: baby-bass, vocals; Barbara Rana: piano, vocals; Delia Gonzalez: lead vocal, hand percussion.


DIGITAAL HOFJESCONCERT

16 augustus: Alizee Blazers

Looiershof
Passeerdersstraat tussen 16-18

Het Alizee Blazers kwintet is in 2019 opericht door studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De vijf musici hebben volop ervaring in het vertolken van kamermuziek door hun deelname aan diverse ensembles, kamermuziek festivals en orkesten. Alize Blazers legt zich toe op repertoire dat geschreven is in de afgelopen eeuwen waarbij ook vergeten componisten herontdekt kunn worden. De specialiteit van het kwintet is dat deze muziek gespeeld wordt op historische instrumenten, kopieen en originelen uit de klassieke en romantische periode.
Anastasia Chernova-Vledouts: traverso, Maria Jesus Moreno: oboe, Sergio Sanchez: clarinet, Vincent Serra: hoorn, Luis Tasso: fagot.

AFGELAST

30 augustus: Amstel Big Band met rapper Andy Ninvalle

Hendrik Jonkerplein
Bickerseiland

Sven Schuster, componist en arrangeur, is sinds 2007 leider van de Amstel Big Band, en schrijft alle composities en arrangementen. Inmiddels zijn er 2 CD's geproduceerd, met verschillende gastsolisten. Met name de samenwerking met rapper en beatboxer Andy Ninvalle is zeer noemenswaardig. Zijn bijdrage is altijd verfrissend en origineel. Andy is een artiest, die over de hele aardbol met veel succes optreedt, en tijdens zijn waanzinnige performance de band optilt als een luchtballon. Funk, latin, blues, en jazz worden gecombineerd tijdens dit bijzondere spektakel.

Najaarsprogramma 2020

Ook onze najaarsconcerten zijn dit jaar hofjesconcerten, hoewel in digitale vorm. Deze worden vooraf opgenomen bij de Toneelmakerij aan het Platanenhof (dus niet in het Claverhuis) en later uitgezonden op de voor u bekende aanvangsttijd.

Aanvang: 15:00 - Eind: 16:00


DIGITAAL HOFJESCONCERT

27 september: Xtro

www.hofjesconcertenadam.nl

Xtro is een jong, vernieuwend percussietrio dat concerten verzorgt, die laveren tussen akoestische en electronische muziek, theater en dans. Het ensemble stimuleert de verbeelding in een ijle realiteit gemaakt van muziek en visuele en dramaturgische kunst. Het ensemble creeert een verbinding tussen akoestische en electronische geluiden en een buitengewoon mengsel van kleuren waarbij het concert getransformeerd wordt tot een orginele show. De groep bestaat uit Antonio Bove, Gabriele Segantini en Miguel Varela. In de wiskunde definieert de variabele "X" het "onbekende". Deze onbekende factor "X" maakt het geheel uniek, omdat alles wat nieuw en onbekend is ons intigreert en uitdaagt. De naam drukt een keuzevrijheid uit, omdat het bestaande stukken herschikt, samenwerkt met nieuwe componisten, muziek creeert en ons karakter bevestigt.

AFGELAST:

25 oktober: Sinem Trio

www.hofjesconcertenadam.nl

Toen de leden van het Sinem Trio elkaar leerden kennen op het Conservatorium van Amsterdam, vonden ze elkaar in hun voorliefde voor oude en hedendaagse soul-muziek. Niet veel later besloten ze zelf een band te formeren. In een akoestische setting speelt het trio op oorspronkelijke wijze covers varierend van Stevie Wonder en Donny Hathaway tot neo-soulzangers als Erykah Badu en D'angelo. Daarnaast voeren ze originele composities uit. Het geheel is gearrangeerd voor twee stemmen en piano. In hun optredens nemen ze het publiek mee op een swingende reis langs bekende en minder bekende nummers waarbij hun enthousiasme met gemak op de toeschouwers overslaat.
Sarah Zeleznik: zang, Veronika Kumar: zang, Jetse de Jong: piano.

AFGELAST:

29 november: Sphere Quartet

www.hofjesconcertenadam.nl

The Sphere Quartet is een nieuw strijkkwartet, bestaande uit strijkers uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten/Nederland, Ierland en Portugal. Het kwartet is in oktober 2018 opgericht. De leden van de groep hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij het Maassluis Jong Talent Concours in februari 2019 won de groep de eerste prijs. The Sphere Quartet volgt sinds september 2019 de specialisatie Strijkkwartet en kreeg inmiddels les van diverse docenten.
Stephanie van Duijn: viool, Phoebe Carleton: viool, ELisa Misas Santin: altviool, Henrique Constancia: cello.