Met veel genoegen organiseren we ook in 2024 de bekende Hofjes-, Plein en Najaarsconcerten. We ontmoeten u graag op een van de mooie locaties in de Jordaan en de Gouden Reael.

Concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om 15:00 en eindigen om 16:00. Er zijn circa 100 zitplaatsen beschikbaar.

Elk concert vindt plaats op een andere locatie. De meeste locaties zijn rolstoeltoegankelijk. Als dat niet zo is, staat het apart vermeld bij het concert.
Gezien het kleinschalige karakter is er doorgaans geen horeca of WC ter plaatse.

Concerten 2024

Zondag 19 mei

Ilse zingt

Tuinplein, Tuinstraat t/o nummer 70

 

Een viertal afkomstig uit Goes en Antwerpen vertolkt op passionele wijze een eigenwijs kleinkunstrepertoire, met bekende en minder bekende liedjes van Annie MG Schmidt en vele anderen. Begonnen als duo met pianist Erwin van Bogaert, na enkele jaren breidde het duo zich uit met Erlend Steiner Lovisa op percussie en Pierre de Nijs op basgitaar.

Een afwisselend repertoire met mooie luisterliedjes.

 

 

Zondag 2 juni

Where on Earth

SOOJ, Tichelstraat 50

 

Het dromerige country-popduo ‘Where On Earth’ bestaat uit de Nederlandse zanger en gitarist Robbert Suilen en de Belgische zangeres Esther Van Hees. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun master jazz-zangstudies in 2013 aan het Conservatorium van Amsterdam. Al gauw ontstond een band door gedeelde idolen als Dolly Parton, Don McLean en Rufus Wainwright. Toen ze in 2020 toevallig buren werden en elkaar gingen aansporen om liedjes te schrijven, groeide het idee om samen muziek te maken. In Robbert's thuisstudio ontstond een reeks eigen nummers die de verschillende gezichten van liefde belichten. Eerlijke teksten, warme samenzang en vintage gitaarsounds vormen de wereld van ‘Where On Earth’.

 

 

 

 

Zondag 16 juni

Duo Antipova-Dumitriu

Looiershof, Passeerderstraat 16-18

 

Het duo Antipova-Dumitriu is een samenwerking tussen de Oekraïense violiste Anna Antipova en de Roemeense altviolist George Dumitriu. De samenwerking begon in 2018, toen George besloot om van viool naar altviool over te stappen. Het idee was om voor hun plezier te spelen en duorepertoire voor viool en altviool te verkennen. Het duo bleek meer dan een eenmalige samenwerking. Antipova en Dimitru bouwden met de jaren een sterke muzikale band op en spelen stukken van de klassieke periode tot hedendaagse componisten.

 

 

 

Zondag 30 juni

Traffic Jam

Madelievenplein, Anjelierstraat 420

 

Eigen muziek met een mix van vrolijk en realistisch, akoestisch en elektrisch.

Favoriete kleur: roze

Favoriete toonsoort: Bm

Favoriete dier: de wilde bij

Favoriete plant: wilde bloemen in de vangrail met een bevroren dauwlaagje, langzaam ontdooiend door de uitlaatgassen van de file ernaast.

 

Ralf de Jong: Zang, gitaar

Donna Post: Zang, dwarsfluit

Arjan Vis: Gitaar, zang

Dick Wilschut: Toetsen, zang

Timo Bevelander: Drums, percussie

Martijn Alblas: Bas

 

 

 

zondag 14 juli

Woolf

De Makroon, Nieuwe Passeerdersstraat 14

 

 

WOOLF zijn drie stemmen die klinken als één. Denk aan een vrouwelijke versie van Crosby, Stills & Nash, gezien door een moderne lens, met de capaciteit om emoties los te maken en het hart te bevrijden van zijn apathische sluimering. Drie stemmen mengen naadloos en creëren een sereniteit die vaak doorontwikkelt tot een rauwe, vrouwelijke bulder.

Ellen, Mylène en Marieke ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Ze beseften al snel dat hun muzikale band een hele bijzondere is; een bijna- bloedverwante harmonie bereikt door drie zangeressen die geen familie van elkaar zijn.

 

 

 

 

 

Zondag 28 juli

Pepijn de Wit

Platanenhof, Lauriergracht 99-103

Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.


Pepijn de Wit betovert met zijn meeslepende stem de hedendaagse jazz-popscene. Hij mengt moeiteloos moderne flair met old-school charme en brengt als eigentijdse balladzanger zijn songteksten op een verrassend soepele manier. Hiermee neemt hij luisteraars mee in betoverende verhalen over liefde en romantiek.

 

Op veertienjarige leeftijd ontdekt Pepijn zijn zangtalent en duikt hij in de wereld van bigbands en jazz om zijn croonerstem te perfectioneren. In Pepijns muzikale universum komen eenvoud en elegantie samen, en gaan traditie en eigentijdse flair een boeiende dans met elkaar aan.
Pepijn’s missie? Hij wil de tijdloze charme van eenvoudige melodieën nieuw leven inblazen met een reeks intrigerende singlereleases.

 

 

 

 

Zondag 11 augustus

Berenice van Leer

Vuile Weespad, Tweede Laurierdwarsstraat 38

 

 

Als charismatische frontvrouw van de liveband ‘Kraak & Smaak’ en zangeres van Wicked Jazz Sounds zet Berenice van Leer al jaren vele podia over de hele wereld op z’n kop. Tussen de bedrijven door heeft ze altijd ook eigen muziek geschreven. Hierin vindt ze de rust en ruimte voor haar eigen verhaal. Open, eerlijk en vooral dichtbij de luisteraar. Meer dan ooit, én voor het eerst, is het nu echt tijd om dit verhaal te vertellen. Met haar debuutalbum ‘From Silence’ dat in februari 2023 uitkwam, laat ze de wereld een geheel andere kant van zichzelf zien.

Vanmiddag neemt ze gitarist Pascal Voorbraak mee en spelen ze in een intieme setting een mix van eigen nummers en covers die haar hebben geïnspireerd. Haar doorleefde stem neemt je mee op reis door haar rijke muzikale wereld.

 

 

Zondag 25 augustus

Kiloknallers

't Blaauwhooft, Hendrik Jonkerplein 1

 

 

Kiloknallers, een gewichtig old school Skagezelschap. Zeven man en een vrouw van vlees en bloed,100% muziek en plezier. Al sinds 2018 zorgen zij voor Skandalig vette ska en altijd goedgekeurd vuurwerk op straat, zaal, kroeg, theater, park, strand of ander feest. De Kiloknallers knallen bij ú de kilo’s eraf want stilzitten is er niet bij. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Dat dit geheel wederzijds is, blijkt uit de diverse prijzen die ze hebben gewonnen.