Met veel genoegen organiseren we ook in 2023 de bekende Hofjes-, Plein en Najaarsconcerten.

We ontmoeten u graag op een van de mooie locaties in de Jordaan en de Gouden Reael.

 

Concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om 15:00 en eindigen om 16:00. Er zijn circa 100 zitplaatsen beschikbaar.

 

Elk concert vindt plaats op een andere locatie. Gezien het kleinschalige karakter is er doorgaans geen horeca of WC ter plaatse. 
De meeste locaties zijn rolstoeltoegankelijk. Als dat niet zo is, staat het apart vermeld bij het concert.

Najaarsconcerten 2023

Zondag 24 september

BachZonderPruik

De Makroon, Nieuwe Passeerdersstraat 14

 

 

Een trio dat Bach speelt, maar niet per se zoals t hoort. Dus niet te netjes, én Bach was - behalve genie - toch ook een man van vlees en bloed?

 

Met een verfrissend losse speelstijl en sappige anekdotes over het leven van de componist neemt BachZonderPruik je mee naar Bach zoals je hem nog nooit hebt gehoord.

 

BachZonderPruik is ontstaan in het hoofd van contrabassist Kim Soepnel tijdens repetities voor de Mattheüs Passion. Bij deze muzikale voorstelling, waarin Soepnel tussen de stukken door sappige verhalen vertelt over Bach, wordt muziek uit verschillende meesterwerken opgevoerd waaronder de Hohe Messe, das Wohltemperierte Klavier, de Cellosuites en de eerdergenoemde Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach.

 

De partituur is teruggebracht tot de kale essentie van sopraan, alt en baslijn zodat je nog beter de magie van de drie zelfstandige muzikale lijnen, waar Bach zo'n meester in is, kunt horen.

 

Kim Soepnel - contrabas,
arrangement, tekst

Babette Jane - altsax

Nina Zuure - viool

 

 

Zondag 29 oktober

Berenice van Leer

Het Claverhuis, Elandsgracht 70

 

 

Als charismatische frontvrouw van de liveband ‘Kraak & Smaak’ en zangeres van Wicked Jazz Sounds zet Berenice van Leer al jaren vele podia over de hele wereld op z’n kop. Tussen de bedrijven door heeft ze altijd ook eigen muziek geschreven. Hierin vindt ze de rust en ruimte voor haar eigen verhaal. Open, eerlijk en vooral dichtbij de luisteraar. Meer dan ooit, én voor het eerst, is het nu echt tijd om dit verhaal te vertellen. Met haar debuutalbum ‘From Silence’ dat in februari 2023 uitkwam, laat ze de wereld een geheel andere kant van zichzelf zien.

 

Vanmiddag neemt ze gitarist Pascal Voorbraak mee en spelen ze in een intieme setting een mix van eigen nummers en covers die haar hebben geïnspireerd. Haar doorleefde stem neemt je mee op reis door haar rijke muzikale wereld.

 

Berenice van Leer - zang

Pascal Voorbraak - gitaar

 

 

Zondag 12 november

Anne Chris

Noorderkerk, Noordermarkt 44

 

 

Anne Chris zingt haar favoriete jazz- en soulklassiekers, onder begeleiding van gitarist Maurice Rugebregt en bassist Kasper Kalf.

 

Anne Chris brak door na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze speelde met haar band onder meer op het North Sea Jazz Festival, in het Bimhuis, Carré en het Concertgebouw. Ze bracht vijf albums uit met eigen repertoire, met invloeden uit jazz, soul en latin, en  is een veelgevraagd vocalist in de Nederlandse jazz. Maar ook ver daarbuiten: zij beklom podia in Engeland, Italië, Marokko, Turkije, Thailand, China en India.

 

Over Anne Chris’album Together (2023):

 

“Met haar jazzy,  intieme songs heeft ze een manier gevonden om de verschillende relaties die een mens kan hebben in muziek te vatten.”

 

“Wat teksten betreft behoort Anne tot het slag tekstschrijvers die in staat zijn om kleine verhaaltjes te vertellen en die te verpakken in een mooie muzikale omlijsting.”

 

“Het is wederom een prachtig album van deze geweldige Nederlandse zangeres en haar begeleiders. Een aanrader!”

 

Anne Chris - zang

Maurice Rugebregt - gitaar

Kasper Kalf - basgitaar

 

Foto: Charles Duijff

 

Zondag 26 november

Café Wehmut

Het Claverhuis, Elandsgracht 70

 

 

Café Wehmut is een Amsterdamse muziekgroep die Nederlandstalige eigen nummers speelt en zingt. Met gitaar en zang ontstaat een mix van swingende en weemoedige liedjes, met invloeden uit de Afrikaanse Township Jive, de Ierse folk, de Nederlandse liedkunst en natuurlijk Brel.

 

Hun album Berlijn verscheen in het najaar van 2021. Dit jaar brengt Café Wehmut nieuwe muziek uit. De eerste nieuwe single, Vlaanderen, verscheen in mei 2023. Eind juni was de release van een tweede single, Van Muziek Gebouwd. Dit najaar volgen nog drie singles.

 

Café Wehmut bestaat uit Jean Koolen en Michel van Dijk. Ze spelen als duo, maar zoeken óók graag de samenwerking met gastmuzikanten.    

 

Jean Koolen - zang, gitaar

Michel van Dijk - zang,  gitaar